U trendu

Sufle od čokolade

Sastojci

 • 2 čokolade za kuvanje (250 grama ukupno)
 • 2 mlečne čokolade (200 grama ukupno)
 • 1 šolja šećera
 • 250 grama putera ili margarina
 • 2 šolje brašna i prašak za pecivo (3 kašike)
 • 5 jaja
 • ukus vanile

Način pripreme

Potrebne su vam dve posude. Najpre kuvate na pari čokoladu i puter. Preko donje posude dopola napunjene vodom, postaviti drugu posudu i u nju poređati ono što hoćete da kuvate na pari; čvrsto poklopite gornju posudu kako bi se namirnice skuvale na pari koja se stvara u donjoj posudi. Umutite jaja i šećer i dodajte istopljenu čokoladu i puter. Dodajte brašno, prašak za pecivo i ukus vanile.

Sipajte u kalup od nelepljivog materijala ili male kalupe za kolače i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Čekajte da se ohladi da biste izvadili iz kalupa, secite i ostavite čokoladu da teče iz kolača.

Vreme za pripremu: 25 minuta

7 komentara
 1. D. K.

  To nije previše čokolade, ovo je slatkiš poznat po tome što topla čokolada posle kuvanja lije iz njega, potrebno je da bude tako i da ima jak čokoladni ukus i aromu.

 2. Liki Lili

  Da li je ovo previše čokolade?

 3. D. K.

  U stvari, ja koristim brašno koje već sadrži prašak za pecivo, ali ne znam da li toga ima kod vas. Tako kolač bude fin i mekši nego kad koristimo obično brašno. Ipak, zavisi od recepta, ali ovde možete to koristiti. Ako imate takvo brašno, koristite njega 🙂 Hvala.

 4. D. K.

  U pravu ste, probajte 3 kašičice, a ne kašike, hvala i izvinjavam se zbog greške. Ipak, treba puno praška za pecivo da ovaj slatkiš bude kako treba. Ćao.

 5. Borka Bojković

  Bravo za recept, samo mi je nejasno da li zaista idu tri kašike praška za pecivo, da nije malo mnogo? S poštovannjem, i u zdravlje.

 6. D. K.

  Draga Nevenka, hvala ti puno. Ne prohlađeno niti vruće, već samo toplo 🙂

 7. Nevenka Rudović

  Primaljivo! Da li istopljenu čokoladu i puter stavljati u umućena jaja sa šećerom dok je vruće, ili prohlađeno?

Napišite komentar