U trendu

Jedu vam se palačinke za večeru, a nemate jaja? Ovo su odlične zamene, nećete ni primetiti razliku!

Kada se spremate da napravite savršene palačinke, ključni sastojak koji ne smete zaboraviti su jaja. Međutim, šta ako ste zaboravili da ih kupite? Ne brinite, postoje alternative koje vam mogu pomoći da vaše palačinke i dalje budu ukusne i vazdušaste.

Pavlaka – tajna vazdušastih palačinaka

Jedna od alternativa za jaja u testu za palačinke je pavlaka. Samo jedna kašika pavlake, na sobnoj temperaturi, može da zameni jaje i doprinese vazdušastoj teksturi palačinaka. Ova jednostavna zamena može biti spas u situacijama kada nemate jaja kod kuće, a želite da uživate u ukusnom obroku, prenosi republika.rs.

Majonez – neobična zamena za jaja

Da li ste ikada razmišljali o korišćenju majoneza kao zamene za jaja u testu za palačinke? Tri kašike majoneza mogu da zamene dva jaja, i što je najvažnije, palačinke će i dalje biti preukusne. Ova neobična zamena može doneti iznenađujuće dobre rezultate i učiniti da palačinke bude podjednako dobre, piše „Najzena“.

Sos od jabuke – alternativa za dane posta

Ako želite da napravite posne palačinke, možete koristiti sos od jabuke kao zamenu za jaja. Četvrtina šolje sosa od jabuke ili banane može zameniti jedno jaje u testu, pružajući vam mogućnost da uživate u ukusnim palačinkama čak i tokom posta. Ova neobična zamena može rezultirati kompaktnijim testom, ali sa jednako ukusnim rezultatom.

Kada sledeći put budete spremali palačinke i shvatite da nemate jaja, imajte na umu ove alternative koje vam mogu pomoći da i dalje uživate u omiljenom desertu kod kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar