Čokoladne lazanje – ekspres kolač bez kuvanja i pečenja! (VIDEO)

Čokoladna lazanja je kolač koji ćete napraviti za 15 minuta, bez kuvanja i pečenja. Brzi kolač za iznenadne goste, ili poslastica kada nemate puno vremena. Kako petit keks možete da menjate oreo keksom, ili običnim petitom ili plazmom.

Kakao u ovoj kombinaciji daje poseban ukus, jer je u kombinaciji sa čokoladnim pudingom, pa je ukus čokolade bogatiji baš sa ovim keksom.

Ukoliko nemate ovaj puding bez kuvanja, koji inače možete da pronađete u svakoj većoj trgovini, onda možete da menjate zakuvavanjem 2 kesice pudinga u 700 – 800ml mleka, ali time se produžava vreme pravljenja kolača jer morate da sačekate da se puding ohladi, pa tek onda pravite sve ostalo.

U tom slučaju izmutite puding kad se ohladi mikserom i dobićete ovaj u videu. Slatka pavlaka se menja šlagom, samo je dobro umutite, 100 gr. Kombinacije koje možete da pravite su zaista razne.

Sastojci:

Za donji sloj:

300 gr kakao petit keksa

100 gr otopljenog margarina

100 ml mleka

Srednji deo:

200 gr krem sir

50 gr šećera u prahu

200 ml slatke pavlake

Čokoladni deo:

2 kesice (120 gr) pudinga od čokolade bez kuvanja

500 ml mleka

Dekoracija:

200 ml slatke pavlake ili šlaga

rendana bela i crna čokolada, čoko kuglice

Priprema:

Mlevenom keksu dodati otopljeni margarin, pa dobro promešati. Dodati zatim mleko, pa opet dobro promešati. U pleh dimenzija 30 x 20cm ili približnih staviti masu za koru, pa utisnuti kašikom.

Kolač slobodno može da ostane u plehu. Ili da stavite obruč za torte na tacnu i onda napravite kolač, a obruč kasnije da skinete. Kada utisnete keks kašikom odmah praviti beli deo.

Krem sir pomešati sa šećerom u prahu. Posebno umutiti slatku pavlaku. Pomešati krem sir i slatku pavlaku. Dobijenu masu premazati preko keks dela.

Odmah praviti puding deo. Pomešati prašak za puding i mleko pa umutiti. Staviti svuda po malo pudinga i ravnomerno razvući. Za dekoraciju možete koristiti bilo šta, apsolutno nije bitno, važno je da se vama dopada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.