U trendu

Najlakši kolač koji se pravi od 2 sastojka: Tako ukusan i lagan da je teško zaustaviti se na jednom komadu

Kolač gotov bukvalno za pet minuta

Ukoliko vam se bliži rođendan ili jednostavno želite da napravite izuzetno jednostavan kolač koja izgleda impresivno, ali ne zahteva gotovo nikakav napor, ovaj recept je za vas.

Sve što vam treba je smeša za kolače i tegla majoneza. Obično smeše za kolača kupljene u prodavnici zahtevaju dodavanje ulja, vode i jaja (u zavisnosti od brenda). Majonez se doslovno sastoji od ulja i jaja. Sirće ili limunov sok u majonezu (opet, u zavisnosti od brenda) treba da doda dodatnu dozu kiselosti kolaču, što savršeno može da pojača ukuse poput čokolade.

Jednostavno pogledajte zadnju stranu kutije smeše za kolače i umesto da dodate potrebnu količinu ulja i jaja, zamenite istu količinu majoneza kao meru ulja koja je navedena na pakovanju. Dakle, ako piše da dodate 150 ml ulja, dodajte 150 g majoneze. Dodajte vodu ako se zahteva.

Iznenadićete se koliko je ukusan kolač i ne brinite – neće se osećati ukus majoneza. Možete ga ukrasiti kako god želite.

Potrebno je da kolač potpuno ohladite, jer će biti prilično mekan i vlažan kada ga izvadite iz rerne.

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da je najbolja za pripremu kolača. Jedna osoba na forumu za poslastičarstvo kaže „da je majonez najbolji za pravljenje vlažnih kolača“, a druga kaže „da je najvlažniji čokoladan kolač koji je ikada jeo.“

Možda ne biste svojim gostima želeli da kažete kako ste napravili kolač – ali neka sami procene kada probaju.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.