Problem za mnoge: Samo ovako ćete najlakše izrezati baklavu! (VIDEO)

Jedna poslastica koja je popularna u celom region je svakako baklava, koju vole sve generacije.

Način pripreme baklave svima je već odavno poznat. Međutim, mnogi se najviše namuče režući baklavu, a ona na kraju ne izgleda onako kako su zamislili. U nastavku donosimo uputstva kako da najlakše izrežete baklavu.

Dakle, kada je baklava gotova potrebno ju je iseći. Izgled baklave je takođe veoma bitan, a postoje dva načina na koja možete pravilno izrezati ovaj tradicionalni kolač, prenosi Klix.

Prvi i ujedno dosad najpoznatiji i najčešće korišten način je rezanje baklave je „rezanje na rombove“. Ova opcija je možda najprikladnija za početnike koji se možda ne usuđuju eksperimentisati s drugačijim potezima noža. Naime, u ovom slučaju se prave uspravne i ravne te poprečne ukošene linije koje zajedno kreiraju romb – prepoznatljiv izgled baklave.

Drugi nešto komplikovaniji način je „rezanje na zvezdu“ pa je bitno ostati skoncentrisan i pratiti šablon koji je dostupan na internetu.

Iako ćete se možda više namučiti prilikom ovakvog rezanja baklave, kada završite bićete ponosni jer će krajnji ishod biti odličan. Naime, u centru tepsije će biti zvezda iz koje se dalje šire krakovi te to deluje zaista primamljivo i savršeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.