Svi su poludeli za „Dubai čokoladom“! Mreže „gore“ zbog luksuznog slatkiša, napravite ga sami! (VIDEO)

Sve društvene mreže su „izgorele“ zbog ove jedinstvene čokolade koja može da se kupi samo u Dubaiju.

Ipak, ljudi su se snašli i počeli da je prave kod kuće, a ukus je neprocenjiv.

Ceo svet je poludeo za čokoladom, koja se čini da je drugačija od svake koju ste do sada probali. Hrskava i punjena namazon od pistaća i kadaifom, zaludela je sve, prenosi informer.rs.

Ono što je zanimljivo, jeste da ovo savršenstvo ukusa može da se kupi samo u Dubaiju pa samim tim mnogi su u svojoj kuhinji probali da iskopiraju recept.

Smatraju se „luksuznim“ čokoladama i jako se brzo rasprodaju.

Pravljenje ove čokolade nije komplikovano i nije vam potrebna nikakva fensi oprema da biste je napravili, ali morate da radite sa najboljim sastojcima da biste dobili baš taj ukus.

Recept za viralnu čokoladu:

  • 200 grama bele čokolade,
  • 400 grama tamne čokolade,
  • 160 grama namaza od pistaća,
  • 90 grama kadaif rezanaca,
  • 2 kašike maslaca
  • kalup za čokoladu.

Priprema:

Prvo istopite belu čokoladu i dodajte u nju namaz od pistaća. Nakon toga iseckajte kadaif rezance na sitno i propržite ih na maslacu, čisto toliko da porumene. Kada vidite da su rezanci gotovi, promešajte ih sa već napravljenim namazom od pistaća i bele čokolade.

Istopite tamnu čokoladu a zatim stavite u kalup jedan deo da se malo prohladi. Kada je gotovo, namaz premažit preko cele površine čokolade, a zatim deo tamne čokolade koju ste odvojili premažite tako da se ne vidi fil. Ostavite je u frižideru na par sati dok se skroz ne ohladi, a zatim je probajte i podelite vašu viralnu čokoladicu sa prijateljima i porodicom. Prijatno!

@elektraps

Making the viral Fix Chocolate bar “Can’t get Knafeh of it” 🤤 #fixdessertchocolatier #fixchocolatier #dubai #dubaidessert #dubaichocolate #viral #viraltiktok #recipe #easyrecipe #pistachio #chocolate #pistachiochocolate #asmr #asmrsounds #foryourpage #greece #greecetiktok

♬ πρωτότυπος ήχος – elektraps

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.