U trendu

Trikovi iskusnih domaćica: Evo kako da napravite najukusnije slavske kolače

Sezona slava je uveliko u toku, a pred nama su i novogodišnji i božićni praznici. Ovo je doba godine kada se tradicionalno najviše jede, a posebno su nam dragi kolači. Ako ih, poput mnogih, pripremate nekoliko dana unapred, postoji par trikova kako da nam ostanu što duže sveži.

Hrskavi kolačići

Hrskavi kolači nikako ne podnose vlagu, jer ih ona omekšava, a samim tim i gube na hrskavosti. Preporuka za njihovo čuvanje jeste da ih odložite u hermetički zatvorenu posudu i da ih u nju nikako ne stavljate pre nego što se skroz ohlade.

Kolači od dizanog, prhkog ili lisnatog testa

Ove kolače je najbolje zamrznuti, ali pre nego što to uradite, ostavite ih oko pola sata u frižideru, pa ih tek onda premestite u zamrzivač. Na taj način ćete očuvati prhkost testa.

Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem

Polovinu isečene jabuke ili krišku hleba stavite u posudu, a zatim u tu posudu odložite mekane kolače koje želite da čuvate. Hleb i jabuka deluju kao ovlaživač i produžiće svežinu kolačima.

Kremasti kolači

Ovakve kolače ne bi trebalo da držite u frižideru duže od tri dana. Najbolje bi bilo da ih prekrijete masnim/pek papirom, da ih upakujete u kesu ili posudu, a zatim da ih zamrznete. Kada budete planirali da ih poslužite, ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi i biće kao sveži, prenosi Informer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar