Tajni recept za najkremastiju kajganu: Za pripremu vam ne treba ni mleko ni pavlaka, ali ni ulje

Visoko proteinski i klasičan doručak, kajgana je ubedljivi favorit mnogima, ali ovaj recept, koji ne zahteva dodatne sastojke, i njihov dodatni sadržaj kalorija, garantuje jednako kremast obrok kao što ste očekivali.

Za pripremu omiljenog jela, svako ima sopstvene savete i trikove u koje se zaklinje kada je reč o naizgled jednostavnom jelu. Za neke je to maksimalno iskorišćavanje bogatog ukusa maslaca, za druge je to dodavanje bilja ili začina kako bi mu dali više ukusa.

Food bloger Džejms preporučuje pristup ‘manje je više’, zajedno s neočekivanom metodom kuvanja – na pari. Onima koji žele da isprobaju zdraviju verziju jaja, ovakva priprema će se dopasti.

Pokušaj da jaja učinite kremastijima bez dodavanja dodatnih kalorija definitivno može biti izazov, a suva, gumenasta jaja nisu baš najukusnija. Zato je Džejms smislio genijalan način za postizanje željenih rezultata, a da jelo ostane zdravo. Metoda ne zahteva apsolutno nikakav dodatni sastojak poput maslaca, mleka, pavlake ili ulja, ali obećava izvrsne rezultate.

– Govorimo o najkremastijim jajima, kremastijim nego što ste ikada uspeli da napravite. Priprema je bez pavlake i mleka. Bez ulja i bez maslaca. Ako se pitate kako, sve zavisi od tehnike – objašnjava Džejms.

Njegova metoda uključuje jednostavno spremanje jaja na pari, umesto da ih umutite direktno u tiganju s uljem, kako su vas učili. Isto tako, ova verzija jela bez dodataka zahtevaće malo više vremena, ali ako imate nekoliko minuta slobodnog vremena viška, moći ćete da uživate u ukusnim, bogatim, zdravijim jajima.

Džejms kaže da jaja pripremate kao kada topite čokoladu na pari, ali ovaj put dopustite da posuda postane malo toplija i polako kuvajte jaja dok ne postanu gusta, kremasta i mešajte ih kuhinjskim priborom do željene gustine kajgane. To bi trebalo da potraje oko 15 minuta, objašnjava ovaj kuvar amater, i preporučuje korišćenje između 4 do 6 jaja za posluživanje za dve osobe.

Napominje da ova metoda možda nije najprikladnija ako želite da umutite samo jedno ili dva jaja, piše Mirror, a prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.