U trendu

Ako stavljate ovo u paprikaš, pravite veliku grešku: Evo zbog čega jelo nije savršenog ukusa

Iako paprikaš tradicionalno pripada mađarskoj kuhinji, stekao je veliku popularnost u našim domaćinstvima, toliku da ga mnogi smatraju svojim. Međutim, to ne znači da svi znaju pravilno pripremiti paprikaš.

Ono što ne smete propustiti

Pre svega treba koristiti kvalitetno i ukusno meso. Idealna je govedina. Na primer, uzmite zadnji but koji će paprikašu dati pravu snagu i ukus.

U slučaju da ne volite govedinu koristite svinjsku plećku. Ovo meso nije tako žilavo i ostaje sočno. Meso treba odvojiti od tetiva i kostiju, oprati, osušiti i iseći na komade duge otprilike tri centimetra. Meso pre pripreme treba posoliti, začiniti i ostaviti da odstoji.

Da bi jelo bilo dobrog ukusa, potrebni su začini, posebno lovor, piment i majoran. Crni i beli luk kao i pire od paradajza ne smeju nedostajati. Mnogi greše pržeći meso i luk u biljnom ulju. Ovo je neprihvatljivo. Jedini ispravan izbor je mast.

U šerpi bi trebalo da bude poprilična količina luka, čak i pola kilograma. Ne zaboravite da pospete meso biberom i pustite da porumeni i razvije začine. Zatim poklopite šerpu i ostavite da meso radi. Pustiće sok koji će biti izvrstan temeljac za jelo. Kad je gotovo, meso prelijte vodom, ali samo nekoliko centimetara iznad mesa. Poklopite i kuvajte tri sata.

Kako zgusnuti tečnost

Jako dobar paprikaš nikako ne treba zgušnjavati stvarima koje se često koriste u tu svrhu. Nemojte baš koristiti brašno ili hleb. Dobro pripremljen paprikaš ne sme se zgusnuti pa u njega stavite toliko luka da se paprikaš dobro raskuva. Naravno, s vodom ne treba preterivati ​​i ne treba je dodavati previše.

Ako ipak trebate zgusnuti tečnost, koristite krompir. Sadrži veliku količinu skroba, što paprikašu daje odličnu konzistenciju. Dvadesetak minuta pre kraja kuvanja dovoljno je krompir narendati na što sitnije komade.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.