Kažu da je ovo najmoćniji sok, eliminiše toksine, ali i kilograme

Ako žeiite da se oslobodite viška kilograma i povratite staru liniju, nema ništa bolje od dobrog soka za detoksikaciju. Važno je da napravite napitak od najboljih sastojaka za eliminisanje toksina i loših masti, a jedan od njih, koji je posebno popularna među holivudskim zvezdama, savršen je za sve koji žele da se vrate u formu i ponovo imaju zategnutu figuru.

Voće i povrće za sagorevanje masti

Naša preporuka je da započnete dan sa zelenim sokom. Osnovu ovog napitka čine jabuke, celer i krastavci, a po želji možete dodati i limunov sok i peršun. Jabuke su voće bogato pektinima, rastvorljivim vlaknima koji doprinose pravilnom funkcionisanju sistema organa za varenje i pomažu u eliminaciji masti. Krastavac se uglavnom sastoji od vode, zbog čega doprinosi uklanjanju toksina iz tela.

Celer je odličan detoksikant; krastavac je diuretik, laksativ i antioksidans; jabuka je odličan regulator sistema organa za varenje; limun neutrališe toksine i jača antitoksično dejstvo jetre.

Ovaj napitak, koji je efikasan i za mršavljenje i za jačanje imuniteta, stoga je idealan za temeljno čišćenje organizma.

Sastojci:

3-4 krastavca

1 veza peršuna (opciono)

1 limun

8-10 stabljika celera

4 zelene jabuke

Priprema:

Operite voće i povrće. Ako je potrebno, iseckajte ga na komade i stavite u blender. Mešavinu stavite u odgovarajući sud i odložite neko vreme u frižider, dok se ne ohladi.

Kažu da je ovo najbolji napitak za podizanje imuniteta i mršavljenje: Moćni zeleni sok čije sastojke već verovatno imate u kuhinji 2

Zašto je zeleni sok tako zdrav?

Ispijanjem soka od krastavca, celera i jabuke možete lako i brzo povećati unos voća i povrća i istovremeno utoliti žeđ. Čak i ako ne volite ukus bilo kog povrća, konzumiranje vitamina i minerala u vidu soka obezbeđuje većinu hranljivih materija koje dobijate iz hrane.

Jabuke nisu samo dobre u borbi protiv slobodnih radikala, već sadrže i mnoga vlakna koja pomažu u lečenju problema sa varenjem i blagotvorno deluju na želudac, debelo crevo i bešiku. Jabuke takođe sadrže fitonutrijente koji održavaju arterije čistim, smanjuju upalne reakcije i sprečavaju visok nivo oksidativnog stresa.

Krastavci i celer, pojedeni u svom prirodnom stanju ili u formi soka, povećavaju unos mangana. Zašto je ovo bitno? Mangan aktivira proteine koji su potrebni telu za stvaranje krvnih ugrušaka i sintetizuju hormone važne za reproduktivno zdravlje.

Nešto više od šolje celera sadrži 0,1 miligrama mangana, što je 6 procenata preporučenog dnevnog unosa za odrasle. Jedan krastavac dužine od oko 20 centimetara sadrži 0,2 miligrama mangana po šoljici, što je 12 procenata preporučenog dnevnog unosa.

Kora krastavca je bogata magnezijumom. Celer takođe sadrži mnogo magnezijuma. Magnezijum pomaže u regulisanju krvnog pritiska, šećera u krvi i funkcionisanja mišića i nerava. Magnezijum je jedan od onih minerala koji se najbolje unose hranom, pa je sok od celera i krastavca dobar način da dobijete ovaj mineral

Kora krastavca i celer takođe sadrže malo kalijuma. Zajedno sa magnezijumom, kalijum je dobar izvor elektrolita koji pomažu telu da reguliše mnoge telesne funkcije. Sok od krastavca i celera takođe sadrži mnogo manje šećera od mnogih napitaka sa elektrolitima na tržištu. Osim toga, zeleni sok može povećati izdržljivost i poboljšati performanse tokom treninga, a sadrži i supstance sa antiupalnim dejstvom.

Ovaj napitak je bogat vitaminom C i drugim hranljivim materijama koje mogu sniziti holesterol i krvni pritisak, kažu stručnjaci. Krastavci takođe sadrže vitamin C, koji se preporučuje za jačanje imuniteta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.