U trendu

Napravite sami savršenu ledenu kafu: Po želji dodajte šlag, sladoled, šećer…

Leto je pre vratima, dani su sve topliji, a svi zaljubljenici i zavisnici od kofeina lagano se prebacuju s vrućih šoljica na letnja osvježavajuće napitke sa kafom. Mnogi radije biraju da, umesto u kafiću, ledenu kafu naprave sami kod kuće.

Ledena kafa napravljena kod kuće može imati sjajan ukus, a za pripremu vam je potrebno samo nekoliko minuta, piše Yahoo. Ledenu kafu kod kuće možete napraviti na nekoliko načina, a osim leda i kafe, slobodno se poigrajte sa začinima, poput đumbira, ili dodajte sladoled, voće i slično.

Postupak je vrlo jednostavan. Prvo skuvajte jaču kafu, tako da koristite istu količinu kafe kao i inače, ali upola manje vode. Kada je gotova, vruću kafu sipajte u šoljicu koju ste prethodno napunili s puno kockica leda.

Primetićete kako se kockice leda otapaju, što će malo razrediti kafu i dovesti je do sobne temperature. Nakon nekoliko minuta, kada led počne da pluta, a ne topi se, sipajte kafu u novu šoljicu s ledom. Po želji dodajte šlag, šećer, sladoled…

Promešajte i uživajte u svojoj ledenoj kafi. Ukoliko želite ekstra ledenu kafu, ponovite ovaj postupak. Takođe, kafu možete ostaviti i u zamrzivaču nekoliko minuta dok ne bude dovoljno hladna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar