Pogača bez jaja s jogurtom

Sastojci

 • 2 1/2 velike šolje brašna
 • 1 velika šolja jogurta
 • 1 šoljica ulja
 • 1 prašak za pecivo
 • 1,5 kašičica soli

Način pripreme

U posudu sipati brašno, prašak za pecivo i so i sve zajedno promešati varjačom. U to dodati jogurt i ulje i energično izmešati tako da se dobije glatka smesa. Peći u rerni zagrejanoj na 225 stepeni.
Vreme pripreme: 30 minuta

9 komentara
 1. Vesna Đokić

  Poštovani gospodine Vladimire, drago mi je da Vam se moji recepti dopadaju. Kako pišete svoj kuvar, biće mi izuzetno drago da Vam na bilo koji način pomognem. Kako odavno i sa velikom ljubavlju kuvam, prikupila sam i isprobala nekoliko stotina izuzetnih recepata. Srdačan pozdrav i iskreno Vam želim svaku sreću!

 2. Ljubica Živlak

  Pogača je divna i brzo se sprema, hvala Vam.

 3. Vladimir Stanković

  Veliki pozdrav gospođici Vesni. Ovim putem želim da vas pohvalim, recepti su vam odlični.

 4. Lidija Petrović

  Gospođi Vesni se zahvaljujem na odgovoru i lepim željama, što se podrazumeva i sa moje strane. A što se tiče kuvara, tu se možda nešto i da uraditi.

 5. Vesna Đokić

  Lidija, nemam izdat kuvar, ali sam ozbiljno razmišljala o tome. Ovoliki broj isprobanih recepata je proizvod dugogodišnjeg kuvanja, meni je 48, za mnogočlanu porodicu. Kuvanju i pravljenju torti pristupam, između ostalog, i kao načinu za izražavanje lične kreativnosti, pokazivanja ljubavi bližnjima. Puno Vas pozdravljam i želim svaku sreću.

 6. Lidija Petrović

  Odlično! Da li je gospođa Vesna razmišljala da izda kuvar ili ga već ima, ali meni nije poznato? Pitam se gde je sakupila ovako lepe i praktične recepte i u ovolikom broju? Svaki je odličan. Kuvar Krstarice je odličan. Pošto imam i štampač, svojim prijateljicama umnožavam Vesnine, a i druge recepte.

 7. Vesna Đokić

  Jovane, drago mi je da ste recept pročitali. Pod pojmom „velika šolja“ podrazumevam šolju za belu kafu ili čaj, a „šoljica“ – manja šoljica za kafu, ne ove današnje od arkopala. Proporcija može da bude i sledeća: velika šolja – čaša od kiselog mleka ili jogurta, šoljica – polovina čaše od kiselog mleka. Recept je jednostavan, a efektan. Želim Vam puno sreće.

 8. Jovan Jovanović

  Molim Vas, Vesna, koliko su velike šolja i šoljica? Ili barem koliko je puta šolja veća od šoljice? Hvala.

 9. Ana Balog

  Njam-njam! Vesna, pozdrav i tebi. Pogačice spremam za dorucak sutra.

Napišite komentar