U trendu

Slani đevrečići od sira i origana

Sastojci

 • 100 grama rendanog tvrdog sira (kačkavalja ili nekog ovčijeg sira)
 • kašika suvog origana
 • pola šolje maslinovog ulja
 • 2 šolje brašna
 • malo soli
 • malo sirćeta
 • 1 jaje

Način pripreme

Sve sastojke dobro izmešajte i na kraju polako dodajte brašno i mešajte rukama sve dok ne dobijete mekano testo. Napravite rukama đevrečiće pa pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata. Prijatno!
Vreme za pripremu: 30 minuta

6 komentara
 1. Vesna Đokić

  I ovaj recept je divan! Samo vas molim da mi objasnite na koji način šaljete originalnu sliku recepta. U formularu za slanje novog recepta nigde ne vidim način kako bih to mogla da uradim. Hvala unapred na objašnjenju i, naravno, hvala na divnim receptima koje nam šaljete. Pozdrav svima u lepoj Grčkoj.

 2. D. K.

  Hvala puno!!! Sama izmislila recept, Grkinja sam 🙂

 3. Danijela Miljković

  Odlično, isprobano, kao slani keksići koje rado kupujemo u grčkim pekarama.

 4. D. K.

  Gospođo Đokić, ne pamtim kako sam počela da šaljem slike jer i ja sam tražila preko raznih linkova da rešim to, ali mislim da morate da kliknete na Pomoć i zatim da kontaktirate redakciju (Kontakt) i oni će da vam objasne kako. Ako uspete da pošaljete sliku i ako opet napravite bećar paprikaš, želela bih da zamenite sliku ako je moguće jer ja ne znam kako izgleda bećar paprikaš, ali čini mi se da je to grčka salata na slici, hvala unapred. Iskreno bih želela da znam kako izgledaju jela, mislim da je izgled važan kad neki recept ne znamo i prvi put vidimo ili čitamo, pomoći će nam da napravimo kako treba i da ocenimo bolje. Predlažem redakciji da doda link da možemo da šaljemo i sliku uz recept, korisno bi bilo jako, hvala… Srećne praznike želim svima, pozdrav iz Grčke…

 5. D. K.

  Hvala, to je prava slika đevrečića 🙂

 6. D. K.

  Izvinjavam se zbog slike, zamolila bih da se menja, već sam vam poslala sliku originalnu. Hvala unapred.

Napišite komentar