U trendu

1 stvar izbegnite kad je pečete: Kuvar otkriva sve tajne najukusnije pice!

Da li vam je ikada palo na pamet da najpopularniji italijanski specijalitet ne treba da pečete u rerni? Poznati šef kaže da je ovaj način pripreme najgori, a otkrio je i kako se zapravo peče pica da bude savršena…

Uvek nas iznenadi kada mislimo da smo nešto celog života radili „kako treba“ da bi se ispostavilo da je to zapravo pogrešno. Pa tako jedan britanski kulinarski šou otkrio je nešto potpuno neočekivano o pripremi jednog od najpopularnijih specijaliteta na svetu – pici.

Voditelj emisije i šef Aleksis Konran je objašnjavao koji je najbolji način za spremanje ovog jela, bilo da je kupovno ili domaće, pa je tako otkrio i da ono što svi radimo, a to je da picu pečemo u rerni, zapravo uništava. Kako šef kaže, kada se ovako peče tsto  je gnjecavo iznutra, a spolja za tren postaje tvrdo i praktično nejestivo.

Tako je otkrio da ključ za najukusniju picu – kod koje je testo vazušasto, korica hrskava i sastojci na površini savršeno „otopljeni“, jeste pleh za gril.

Šta treba da uradite?

Jednostavno dobro zagrejte ovaj pleh u rerni, dok ne postane toliko vreo da se bukvalno puši od vreline. Na njega položite kupljenu picu i pustite da se lagano peče na toploti, da se testo lagano diže, a sastojci postepeno tope.

Kolika je razlika dokazao je i tako što je ispekao dve identične pice na dva različita načina – jednu je ispekao u rerni, a drugi na zagrejanom plehu za gril. Degustatori u emisiji su se složili – ova druga je neuporedivo ukusnija…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.