U trendu

5 caka za najukusnije kuvano VINO ikada: Tajna nije samo u začinima

Recept za kuvano vino nije sve što vam treba da biste spremili ovaj ukusni napitak, postoje i cake zbog kojih će biti još bolji!

Ako volite ukusne, aromatične zimske napitke, kuvano vino vam je sigurno jedno od omiljenih! Imamo super recept za kuvano vino, ali i trikove stručnjaka kako da ono bude savršeno svaki put kada ga spremate!
Roni Ginaš je stručnjakinja za vino u uglednom restoranu u Kaliforniji, a kuvano vino koje ona sprema je omiljeno u tom lokalu! Sada je dala svojih pet saveta kako da recept za kuvano vino da savršene rezultate!

Neka bude jednostavno, kupite lepo vino ali nemojte previše da se istrošite. Ne treba da bude najjeftinije, jer ćete ga ipak piti i želite da bude kvalitetno, ali ne morate ni da se „isprsite“ za skupu flašu jer će u procesu kuvanja ipak izgubiti deo bukea i ukusa.

Temperatura je ključna! Nikako nemojte da pustite da provri, jer će šećer početi da se karamelizuje i mogućnost da zagori je velika. Dobićete čudan ukus, najbolje je pustiti kuvano vino da krčka tik ispod tačke ključanja oko deset minuta.

Vina svežeg ukusa idu bolje uz „zelene“ začine, kao što su kardamom ili čak bosiljak, dok vina punijeg ukusa idu uz zimske arome kao što su cimet i muskatni oraščić.

Eksperimentišite sa dodacima. Ginašova u kuvano vino dodaje i mandarine, suvo voće… Odaberite svoje omiljene zimske arome i dodajte ih u vino.

Probajte kuvano belo vino! Osvežavajuća varijanta omiljenog zimskog pića podrazumeva da u rizling dodate šećer, cimet i brendi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar