U trendu

Biće bolji nego kupovni: Izbegnite ovu FATALNU GREŠKU kad kiselite krastavce

Postoji nekoliko grešaka koje većina domaćica pravi kada priprema zimnicu. Evo kako ukiseliti krastavce da budu kao kupovni. Zapravo, još bolji!

Kiseli krastavčići spadaju u jednu od najomiljenijih zimnica, ali čak i najiskusnijim domaćicama retko polazi za rukom da „pogodi“ onaj prepoznatljivi ukus kupovnih kornišona. Šta je to što radimo pogrešno?
Šef restorana „Goodman“ ukazao je na nekoliko grešaka koje većina kuvarica pravi, ne znajući da su one uzrok što zimnica nije uspela.

„Ako su krastavci bezukusni i meki nakon kiseljenja, to je znak da ste izabrali pogrešnu sortu. Za zimnicu su najbolji oni koji imaju krupne tačkice i ‘crne bodlje’. Takođe, krastavci će biti ukusniji ako birate one sa debelom korom. Povrće treba da bude malo – ne duže od 10 cm. I obavezno probajte pre kiseljenja. Ako su krastavci gorki, tu nema pomoći – bacite ih.“

Takođe, prilikom kiseljenja morate da obratite pažnju na kvalitet vode. Bolje je koristiti flaširanu ili filtriranu, nego česmovaču, savetuje kuvar.

Koristite krupnu so i izbegavajte jodiranu. Dobar savet je i da potopite krastavce u vodu pre pripreme, nekoliko sati u vodi učiniće ih čvršćim i ukusnijim.

Takođe, ne zaboravite da preokrenete zatvorene tegle, tako neće propustiti vazduh.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.