U trendu

Boje u dekorisanju torti

Sjaj, privlačnost i lepota svega u prirodi zavisi u velikoj meri od boja i njihovog sklada. Kao i u prirodi, boja je ono što daje privlačnost, skladnost i prijatan utisak i kada je posredi dekorisanje torti. Kada je reč o dekorisanju tortu pomoću boja, najbitnije je da se ne treba plašiti korišćenja boja niti traganja za njihovim originalnim kombinacijama.

Pri dekorisanju torti veoma često ćete koristiti samo jednu boju – to je ujedno i najjednostavniji način dekorisanja. S druge strane, to može biti i veoma skladan i pogodan način dekorisanja torti, što, recimo, potvrđuje bela svadbena torta, elegantna torta u boji čokolade, vesela roze torta i sl.

Kombinacija boja ima bezbroj, ali ipak uvek morate imati na umu određena pravila.

  • Bez obzira na sve, neke boje ne izgledaju privlačno, odnosno jestivo, te ih treba koristiti vrlo oprezno. Na primer, svetloplava i tamnoljubičasta daju prljavu nijansu ljubičastosive i morate razmisliti koliku će površinu zauzeti na torti. Zelena sa malo crvene daće ružnu blatnjavu boju, a ako u ljubičastu dodate žutu, rezultat će biti mračna, neatraktivna boja.

  • Nikada ne mešajte crvenu sa zelenom, žutom, ljubičastom, plavom i narandžastom. To pravilo, naravno, ne važi za usklađivanje i postavljanje tih boja jedne pored druge, jer je crvena pored zelene svakako očaravajuća (npr. ruže i listovi). Žuta i ljubičasta mogu da budu veoma atraktivne ukoliko na torti pravite cvet dan i noć. U svakom slučaju, nećete pogrešiti ako uz svaku boju dodate bele elemente.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.