U trendu

Čak i meso dime na njemu: Ovaj magični dodatak jelima koriste širom sveta, a svi ga imamo u kući!

Čaj možda smatrate odličnim napitkom u hladnim zimskim danima, ali njegova upotreba je mnogo šira od toga.

U nekim delovima sveta, sušene i samlevene biljke, za koje to možda ne biste očekivali, se koriste kao sjajni začini i dodaci jelima.

U pripremi jela, vodite računa o tome da se ukus čaja uklapa sa ostalim ukusima u jelu. Takođe, čajeve možete koristiti i u pripremi raznih slatkih đakonija, kolača i dezerata. Osim prirodnih čajeva, možete koristiti i one iz kesice, sve u skladu sa svojim mogućnostima.

Riba i meso mogu da se dime ili kuvaju na pari čaja. Jednostavno vodu zamenite čajem. Za ribu se, na primer, preporučuje čaj od jasmina. Dimljenje na čaju daje mesu poseban šmek.

Dovoljno je da u vodu stavite pet kašičica sušenog čaja. Čaj je odličan i kada su marinade u pitanju. Jedan od predloga je marinada za ribu, u koju ide čaj od jasmina, kašika soja sosa, dve kašike limunovog soka, so i biber.

Crni i zeleni čaj su tradicionalni začini širom sveta. Na primer, tradicija kuvanja sa čajem se neguje u Kini i Japanu stotinama godina. Na njihovom jelovniku će se često naći pačije meso dimljeno čajem, a u Japanu se čak i jaja aromatizuju čajem.

Amerikanci ovaj čaj koriste u pripremi marinade za piletinu, a Indijci kao začin za jela od pirinča.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.