Čitavog života tost jedemo potpuno pogrešno! Ovako će biti garantovano ukusniji!

Jedna caka učiniće vaš jutarnji obrok mnogo ukusnijim, a evo o čemu je reč.

Ima li ičega ukusnijeg od doručka koji je započet ukusnim hrskavim tostom? Složićete se da ne, bilo da je on dodatak obrocima ili ga mažete puterom, džemom, kremom ili medom. Hleb je definitivno najbolji u tostiranoj varijanti.

Ipak, ukoliko ste mislili da tokom celog života jedete tost baš onako kako je najispravnije, nedavna istraživanja su pokazala da većina nas taj ukusni obrok priprema potpuno pogrešno.

“Najukusniji tost ćete pojesti ukoliko ga jedete sa suprotne strane. Dakle, namažite tostiranu stranu i prethodno se uverite da ste lepo razmali preliv koji želite da konzumirate, a potom uradite ovu stvar – okrenite ga naopako. To će doprineti da baš tako vaše omiljeno parče hleba poprimi sve fantastične ukuse”, tvrde stručnjaci, a prenosi Eat This. Dakle, tost jedete tako da strana sa namazom bude okrenuta prema dole, a ne prema gore. Gornja strana tosta trebala bi biti nenamazana. Naravno, pre okretanja proverite da namaz neće spasti sa tosta. Nama ne preostaje ništa drugo nego da isprobamo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.