U trendu

Da li i vi pogrešno čistite kupus: Jednim pokretom ruke rešićete sve, ne treba vam ni nož (VIDEO)

Kupus sladak, kiseo, kao salata, glavno jelo ili dodatak, sa mesom ili bez njega, pored pasulja i krompira osnova je naše kuhinje. U našem narodu koristi se i kao hrana i kao lek i to sa razlogom. Ovo moćno povrće pravi je melem za ceo organizam.

Zbog njegove niske kalorične vrednosti, glavni je sastojak u svim salatama, te bez njega ne bi bila ista. Ono što sve najviše muči, kako ga seći pravilno, bez da potrošimo previše vremena u kuhinji.

Tiktokerka Suzu, otkrila je kako da za samo par sekundi bez noža očistimo kupus i uklonimo joj koren.

– Ovako me naučila moja mama – napisala je Suzi u komentaru uz video koji su mnogi pohvalili.

@tipsandtrickswithq

My momma taught me this one#tipsandtricks #foodtok #foodhacks #lifehacks #lifetips #FindYourEdge #didyouknow #lettuce #letsplay#apifamily #americanidol

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Sve što treba da uradite jeste da celu glavicu kupusa, okrenutu korenom nadole, snažno udarite o sto. Zatim, okrenite glavicu i rukama bukvalno iščupajte „srce“ koje se već odvojilo od listova.

Suzin video je postao viralan ne samo na ovoj, već i drugim mrežama na kojima su joj se mnogi korisnici zahvalili na neverovatno korisnom savetu.

– Upravo sam naučio nešto novo – poručio je jedan tiktoker, a da trik zaista „radi“, potvrdila je i jedna korisnica koja kaže da tako postupaju i profesionalci…

– Ovo sam naučila u restoranu u kom sam radila kad sam imala 15 godina. Tako se to radi – napisala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar