Da li svi pogrešno pripremamo viršle: Ovo je jedini ispravan način

Viršle su jedan od najčešćih izbora za brzinski doručak ili večeru. Ipak, da li ste se ikada zapitali da li je način na kojih ih kuvamo zaista dobar

Naime, stručnjaci kažu da viršle ne bi trebalo kuvati u vodi, kao da su jaja! Mnogi od nas, kada žure, ne prže viršle tako da dobiju koricu, već ih samo ubace u lonac s vodom i puste da se kuvaju nekoliko minuta. Ali to je ogromna greška!

Viršle su u najvećem broju slučajeva polugotov proizvod, koji bi trebalo samo zagrejati ili termički obraditi do željene teksture – kao što je, recimo, hrskava korica kada ih ispržite u tiganju. Ali ako ih barite u vodi kao jaja, viršle će upiti iznenađujuće veliku količinu te vode. A dok je upijaju, u ostatak vode u loncu otpuštaju sve ukuse iz sebe.

A pošto ih često kuvamo kada žurimo i radimo još „hiljadu“ stvari, ostavimo ih u vodi predugo i onda dobijemo gnjecave, bezukusne viršle „pune“ vode.

Kako prenosi najzena.rs, postoji sjajna caka – lonac do pola napunjen vodom stavite da se zagreje, ali na njega samo postavite cediljku. Na nju poređajte viršle i poklopite. Viršle će se skuvati na pari, a neće upiti nimalo vode! Biće tople i ukusnije nego inače!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.