U trendu

Daju jelu poseban šmek: Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena

Ukoliko su vam ponestale prezle u nastavku teksta saznajte koje namirnice su njihova najbolja zamena.

Prezle su u stvari samleven suvi hleb i pre svega se koriste za pohovanje ribe, mesa i povrća. One dodaju hrskavost jelima, a u nekim receptima se koriste i kao vezivno sredstvo. Ipak, svakoj domaćici se desi da baš u sredini pripreme pohovanog mesa ili ribe shvari da nema prezli.
Ovo ne treba da bude povod za paniku, jer prezle imaju zamenu i to više od jedne zamene. U zavisnosti od toga za kakvu vam priliku trebaju prezle i zbog kojeg razloga želite zameniti prezle odgovarajućim proizvodom – na primer netolerancija na gluten, alergije i tako dalje postoje različite alternative prezlama.

Evo koje su najbolje zamene za prezle:

Ovsene pahuljice
Ovas je savršena zamena za prezle koje su u ulozi da povežu neka jela, kao što su na primer mlevena mesa. Iako nisu idealne za hrskavi završnicu, oni dodaju pravu količinu teksture kako bi povezali sastojke, pa čak i jaja i testeninu.

Tortilja čips
Ovo je odlična zamena za tradicionalne hlebne mrvice bez glutena. Možete koristiti ove hrskave mrvice za premazivanje pilećih kotleta i ribljih fileta, ili možete presaviti zdrobljeni čips od tortilje u mešavinu mesnih ćuftica. Samo zapamtite da u ovom slučaju ne stavljate so u jelo jer su tortilje same po sebi slane.

Običan čips od krompira
Tražite još jedan hrskavi izbor bez glutena. Zdrobljeni čips daje dodatni ukus jelima, pa možete koristiti čak i čips sa vašim omiljenim ukusima. I da li ste se ikada pitali šta da radite sa izmrvljenim čipsom na dnu kesice koji je teško pojesi? Odvojite ga za prezle.

Orašasti plodovi
Zdrobljeni orašasti plodovi večeri daju dodatni ukus i hranljive materije. Bademi, orasi ili indijski oraščići će stvoriti koricu prepunu ukusa za ribu ili piletinu. Ovo je čak i zdrava zamena za prezle jer su orašasti plodovi izvor različitih vitamina i minerala.

Parmezan
Parmezan je savršena podloga i sastav je mnogih recepata. Za razliku od drugih sireva, parmezan se neće u potpunosti otopiti, tako da će proteini u njemu rezultirati hrskavom, sirnatom, slanom korom.

Semenke
Još jedna zdrava zamena za prezle. Najbolje zamene su semenke susama i suncokreta jer imaju blag i lep ukus, a pružaju divnu teksturu jelima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar