Evo kako da ispržite meso bez kapi ulja: Profesionalni kuvari otkrili svoje tajne metode

Svetski kuvari otkrili fenomenalan trik

Sigurno ste mnogo puta do sada ispržili meso i verujemo da imate svoj način na koji to radite, ali ukoliko ispratite određena pravila, ono će biti pripremljeno kao u najboljim restoranima.

Svi znamo da je važno da se meso dobro odmrzne i da bi bilo dobro da u marinadi, pre prženja, stoji minimum pola sata, međutim, profesionalni kuvari imaju još jedan jako važan savet.

Naime, prema njihovim rečima, kod prženja je prilično važno i na koju stranu ćete okrenuti meso. Ukoliko želite da bude savršeno isprženo, potrebno je da ga prvo okrenete na stranu koja ima više masnoće.

Zašto baš tako?

Ukoliko ga stavite na tu stranu, dok se bude topila, mast će omogućiti da se meso isprži u sopstvenom soku, bez kapi ulja.

Isprobajte ovaj način i shvatićete da je ukus mesa koje se pržilo u sopstvenoj masti mnogo bolji od ukusa mesa koje je prženo u ulju.
A kada je prženje mesa u ulju u pitanju, ono se posebno ne preporučuje prilikom prženja svinjskog i jagnjećeg mesa, jer ove vrste mesa sadrže i više nego dovoljnu količinu masti da se isprže bez korišćenja ulja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.