U trendu

Evo kako da pravilno odmrznete zamrznuto testo, samo na ovaj način neće biti gnjecavo već mekano kao pamuk

Ima mnogo načina da se odmrzne zamrznuto testo.

Ako je u zamrzivaču, izvadite ga uveče i ostavite ga u odgovarajuću posudu da se odmrzne na sobnoj temperaturi ili u frižideru.

Ako žurite, probajte da ga odmrznete tako što ćete ostaviti testo na toplom mestu pored peći, na okviru prozora iznad toplog radijatora ili nasuprot uključenog klima uređaja. Testo se razmrzava i ako se postavi u posudu mikrotalasne pećnice i ona se uključi na funkciju odmrzavanja.

Zamrznuto testo, kao i zamrznuto povrće, mogu se odmrznuti i na pari, ali to nije varijanta koja se preporučuje. U veliku metalnu posudu sa vrelom vodom stavite manju posudu. U nju stavite zamrznuto testo i nakon vremena će se odmrznuti.

Najbolje je da testo ostavite da se odmrzne na prirodan način. Koristeći druge metode odmrzavanja, rizikujete da testo ne naraste dobro i da pecivo bude gnjecavo, a ne mekano kao pamuk. Kako bi testo dobro naraslo, potrebno je vreme koje će testo provesti na toplom mestu i zbog toga mu pružite to vreme, kako bi zamrznuto testo moglo da se opusti i samo tako ćete imati željeni rezultat.

Kada žurite i nemate previše vremena, odmrzavanje ćete rešiti na način koji vam najviše odgovara. U mikrotalasnu pećnicu stavite testo i uključite je na 40% snage, na programu za odmrzavanje oko 2-3 minuta.

Nakon toga ne žurite da izvadite testo, već ga ostavite unutra oko 10-15 minuta. Ako ima potrebe da se još odmrzava, ponovo uključite mikrotalasnu na istu snagu. Ponovite postupak dok testo ne bude spremno.

Na isti način možete da odmrznete i lisnato testo. Najbolje je da pre pečenja testo izvadite iz zamrzivača i da ga ostavite 1 sat na sobnoj temperaturi ili preko noći u frižideru, kao što radite i sa običnim testom.

Sa razmrznutim testom pripremite ukusne mekike, vazdušaste krofnice ili picu sa pečurkama.

(Espreso/Bonapeti.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar