Gordon Remzi otkrio kako da savršeno skuvate testeninu

Jedan od najpoznatijih kuvara na svetu, Gordon Remzi, podelio je svoj trik za savršeno pripremanje testenine. Iako većina ljudi testeninu tokom kuvanja proba u intervalima kako bi videli da li je dovoljno kuvana, ovaj poznati šef ima bolji trik.

On kuvanje započinje stavljanjem vode u lonac, a uvek koristi neki veći kako bi se testenina ravnomerno skuvala. U vodu dodaje nekoliko prstohvata soli (malo veću količinu) i obilnu količinu ulja kako se testenina ne bi slepila. Napominje da obavezno treba čekati da voda provri jer ona meša testeninu u loncu.

Ako upotrebljavate dužu testeninu, poput špageta, Remzi savetuje da prvo stavite jedan kraj u lonac, pričekate da omekša, a zatim je potopite celu kako bi se i drugi kraj skuvao. Postavite tajmer na vreme koje piše na pakovanju testenine, a kada vreme istekne, izvadite jedan komadić i već ćete pod prstima osetiti da li je testenina dovoljno skuvana.

„Pod prstima je čvrsto, a kuvano. Treba da bude ‘al dente’, dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo“, kaže kuvar, a prenosi Miror.

Ocedite testeninu, dodajte još malo soli, malo bibera i kašiku maslinova ulja. Sve dobro promešajte pa dodajte sos po želji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.