U trendu

Gordon Remzi otkrio kako skuvati savršenu testeninu

Jedan od najpoznatijih kuhara na svetu Gordon Remzi podelio je svoje osnovne trikove za kuvanje, uključujući i trik za savršeno pripremanje testenine. Iako većina ljudi testeninu proba u intervalima kako bi videli da li je dovoljno kuvana, ovaj poznati kuvar ima bolji trik, prenosi Miror.

Svoje kuvanje počinje stavljanjem vode u šerpu, a uvek koristi neki veći kako bi se testenina ravnomerno skuvala. U vodu dodaje nekoliko prstohvata soli (malo veću količinu) i obilnu količinu ulja kako se testenina ne bi slepila. Ovaj korak mnogi izbegavaju, ali Remzi napominje da je on obavezan kako bi pasta bila rastresita. Savetuje i da treba čekati da voda provri jer ona meša testeninu u loncu.

Ako upotrebljavate dužu testeninu, poput špageta, savetuje da je prvo stavite jedan ugao šerpe, pričekate da omekša, a zatim je potopite celu količinu kako bi se i drugi kraj skuvao. Postavite tajmer na vreme koje piše na pakovanju testenine, a kada je vreme, izvadite jedan komadić i već ćete pod prstima osetiti da li je dovoljno kuvana. „Pod prstima je čvrsto, a kuvano. Treba da bude ‘al dente’, dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo.“

Ocedite testeninu, dodajte još malo soli, malo bibera i kašiku maslinovog ulja. Sve dobro promešajte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.