U trendu

Iskusne domaćice otkrivaju kako i koliko se peku kiflice

Prvo treba da znate kako da umesite testo za kiflice, a za to postoji mnogo recepata. Odaberite onaj koji vama najviše odgovara, u zavisnosti od namirnica kojima raspolažete.

Dobro umešeno testo obavezno treba da bude naraslo i tek tada možete od njega da pravite kiflice. Kada ste ih napravili, umotane kiflice treba da stavite u pleh na nekom rastojanju, jer će tokom pečenja udvostručiti svoju veličinu.

Nadev za kiflice može da bude i sladak i slan – to nema nikakvo značenje.

Rerna treba da bude zagrejana na minimum 160 ili 170 stepeni, to zavisi od rerne. Kiflice nikako ne treba da se peku u previše jakoj rerni, već da se postepeno peku, jer postoji mogućnost da iznutra, zbog nadeva, ostanu sirove, a da spolja već imaju zlatnu boju.

Postepeno pečenje će vam garantovati dobar rezultat – kiflice će ostati vazdušaste i ukusne i neće nakon pečenja splasnuti, što je znak da nisu pečene pravilno.

Vreme pečenja kiflica je različito i ne može se reći tačno vreme, jer to zavisi od veličine kiflica i vrste rerne. Ako su kiflice veće, treba više vremena da se ispeku u odnosu na manje kiflice.

Gledajte ih i ako su odozdo i odozgo dobili rumenu boju, to znači da su kiflice perfektno ispečene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.