Iskusne domaćice otkrivaju kako i koliko se peku kiflice

Prvo treba da znate kako da umesite testo za kiflice, a za to postoji mnogo recepata. Odaberite onaj koji vama najviše odgovara, u zavisnosti od namirnica kojima raspolažete.

Dobro umešeno testo obavezno treba da bude naraslo i tek tada možete od njega da pravite kiflice. Kada ste ih napravili, umotane kiflice treba da stavite u pleh na nekom rastojanju, jer će tokom pečenja udvostručiti svoju veličinu.

Nadev za kiflice može da bude i sladak i slan – to nema nikakvo značenje.

Rerna treba da bude zagrejana na minimum 160 ili 170 stepeni, to zavisi od rerne. Kiflice nikako ne treba da se peku u previše jakoj rerni, već da se postepeno peku, jer postoji mogućnost da iznutra, zbog nadeva, ostanu sirove, a da spolja već imaju zlatnu boju.

Postepeno pečenje će vam garantovati dobar rezultat – kiflice će ostati vazdušaste i ukusne i neće nakon pečenja splasnuti, što je znak da nisu pečene pravilno.

Vreme pečenja kiflica je različito i ne može se reći tačno vreme, jer to zavisi od veličine kiflica i vrste rerne. Ako su kiflice veće, treba više vremena da se ispeku u odnosu na manje kiflice.

Gledajte ih i ako su odozdo i odozgo dobili rumenu boju, to znači da su kiflice perfektno ispečene.

3 komentara
 1. Anonimni

  Svaka čast i ja to tvrdim da je istinito i tačno u potpunosti .

 2. bambi

  Poslednja domacica u Republici Srbiji je vidjena 1991. godine, kada je Crvena zvezda postala prvak sveta. Na zalost, vrsta je izumrla. Umesto domacica, razvile su se druge vrste i podvrste. Nije zgoreg pomenuti napredne vrste koje su se savrseno adaptirale na samo okruzenje. Nove vrste pripadaju klasi kicmenjaka latisnkog naziva Parazitus Lego sa svih quatro u Nebus. Navescemo najvaznije pripadnike. Sponzoruse, starlete, influenserke, modelsice, pevaljke, kerovke, tattoovke, ajfonke, naocarke, dadadadadovke, blogerke, kolumnke, rolerke, kalasture, raspustenice, dzipovke, diskotekerke, piarovke, heirovke i ekstazovke. Na zalost sve pobrojanje vrste i podvrste nisu u stanju da podizu sopstvenu decu tako da vec sa godinu dana jaslice preuzimaju decu pa vrtici, skole, babe, dede, prijatelji, rodbina, dok ih nocu cuva Bog.

  1. Anonimni

   Tako je

Napišite komentar