U trendu

Jelo vam je ispalo previše kiselo, ne bacajte ga – samo dodajte ovaj začin

Soda bikarbona u domaćinstvu ima bezbroj primena: od čišćenja kuće, osveživanja odeće do pripreme roštilja.

Ovo su pet kuhinjskih trikova sa sodom bikarbonom!

1. Zamena za prašak za pecivo

Jedna kaščica sode bikarbone menja dve kaščice praška za pecivo. Takođe, može zameniti i kvasac tako što se pomeša sa limunskom kiselinom u jednakim razmerama, što uz dodatak brašna daje testo koje se brzo diže.

2. Pranje voća i povrća

Pomoću sode bikarbone možete očistiti voće i povrće od svih nečistoća, pesticida i potencijalnih bakterija. Jednostavno potopite voće u posudu sa hladnom vodom u koju ste stavili 3 kašike sode bikarbone, pustite da odstoji jedno desetak minuta. Nakon toga isperite vodom i vaše jelo je spremno za bezbednu upotrebu.

3. Spas za prekisela jela

Ukoliko ste prekiselili neko jelo poput sosa od paradajza ili ste stavili previše sirćeta u salatu, dovoljan je prstohvat sode bikarbone da smanjite kiselost i spasete vaše jelo!

4. Mekše meso

Ako spremate meso na roštilju, kako biste ga omekšali natrljajte ga sodom bikarbonom. Pusite ga da odstoji 3-5 sati u frižideru. Nakon toga ga isperite, začinite i stavite na roštilj.

5. Otarasite se mirisa na rukama od kuvanja

Uz pomoć magične sode bikarbone možete se rešiti neprijatnog mirisa belog luka ili ribe sa ruku. Jednostavno, umesto sapuna pri pranju ruka upotrebite dve kaščice sode bikarbone.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar