U trendu

Kako brže skuvati pasulj, a da je jednako ukusan: 2 jednostavna trika koja će domaćice uvek koristiti

Pasulj je izuzetno zdrava namirnica, ali ima jednu manu. Potrebno je dosta vremena da bismo ga skuvali. Prvenstveno je potrebno da neko vreme stoji u vodi, a zatim i da se skuva. Kada sve to saberemo, u pitanju je podosta vremena.

Ipak, postoje dva vrlo jednostavna trika pomoću kojih možete da rešite ovaj problem.

1. Soda bikarbona

Većina domaćica zna da bi pasulj trebalo potopiti preko noći u hladnu vodu. Ali, da bi se brže skuvao, „pozovite u pomoć“ sodu bikarbonu.

Naime, dobro je da prilikom kuvanja pasulja u prvoj vodi dodate kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, a potom ocedite vodu i dodajte malo ulja.

2. Domaća rakija

Pasulj koji ćete kuvati nalijte hladnom vodom u odnosu 4:1 , odnosno da na pola kilograma pasulja, ide dva litra vode. U to dodajte 50 ml rakije i sve zajedno prokuvajte.Kada na ovaj način kuvate pasulj , iskustvo kaže da je dovoljno da se krčka 45-50 minuta i da bude potpuno spremljen.

Naravno da vreme koje ćete potrošiti za kuvanje najviše zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i stari pasulj se teško kuva i može da ostane „žilav“ i posle duge termičke obrade.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar