U trendu

Kako da meso za gulaš bude mekano kao duša, a saft preukusan: Ključ je u samo jednoj stvari

Da bi vam gulaš bio perfektnog ukusa, evo šta je ključno da uradite

Gulaš je čuveni mađarski specijalitet koji je postao popularan širom sveta. Kod nas je, bez svake sumnje, jedno od omiljenih jela „na kašiku“ koje su spremale i naše bake.

Gulaš se uglavnom sprema od goveđeg mesa koje se dugo krčka,začina poput crnog luka i paprike koja je neizostavni deo recepta.

Da bi vam gulaš bio savršenog ukusa, potrebno je da odaberete prave delove govedine.

But spada u jedan od boljih izbora zato što je ovaj deo mesa čvrst i žilav pa je pogodan za dugo krčkanje. Takođe, meso sa plećke odličan je izbor zbog veče žilavosti, ali i srednjeg sadržaja masti.

Meso sa plećke jedno je od najpopularnijih izbora za gulaš, zato što ovaj deo mesa sadrži više kolagena, pa će ostati mekši i sočniji i posle dugog kuvanja. Goveđe meso sa prsa dobar je izbor iz istih razloga.

Ključ je u odabiru delova mesa koji su žilaviji, odnosno sadrže visok sadržaj kolagena.

Kolageni, kao i ostali proteini u njima, razlažu se i pretvaraju u želatin tokom dugog krčkanja, što čini meso mekšim i sočnijim, a samim tim i gulaš je boljeg ukusa!

Preporučljivo je da obrišete meso ubrusom pre nego što ga posolite i pobiberite. Nikako ne skraćujte vreme krčkanja na laganoj vatri, ono minimum treba da traje 2 sata.

(Stvar ukusa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.