U trendu

Kako da vam zelena salata što duže traje: Uz ovaj trik ostaće sveža u frižideru i do mesec dana

Jedina mana zelene salate je to što veoma brzo uvene, pa vam se ne mili da je upotrebite.

Jednostavan trik sa folijom može da održi zelenu salatu svežom duže vreme, štedeći vam novac.

Prema utiscima onih koji su isprobali ovaj trik sa čuvanjem zelene salate, dosadašnji i najčešći način odlaganja zelene salate bilo je umotavanje u kuhinjske ubruse. Zapravo, najbolji efekat će se postići ako je umotate u običnu kuhinjsku aluminijumsku foliju, stavite je u frižider i ona će ostati sveža i hrskava i do 30 dana.

Naravno, pre nego što salatu stavite u foliju morate osušiti svaki list posebno, možete ih ostaviti na suvu krpu da se osuše. Ovo vam se čini da će vam oduzeti vreme, ali u odnosu na rezultat koji dobijate vredi uložiti trud.

Za zelenu salatu je najbolji hladan deo frižidera, obično donje fioke i vodite računa da je čuvate dalje od voća koje ima kratak vek i za nekoliko dana počinje da truli kao što su kruške, avokado, jabuke i paradajz.

Što se tiče salate koju kupujemo u vakuumiranim kesama dosta je popularna u poslednje vreme jer olakšava proces spremanja obroka. Naravno, važno je voditi računa o datumu pakovanja, isteku roka, da li je kesa suva (voda ne sme biti unutra), o oksidaciji salate (ne treba da bude tamna).

Salate koje se pakuju u kese i kao „gotove“ ih kupujemo su uglavnom one vrste zelenih salata sa tvrđim lišćem, pa samim tim imaju duži rok trajanja, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.