U trendu

Kako se pravilno dodaje zaprška: Mnogi greše u koracima, ovako ćete izbeći grudvice

Zaprška je u nekim jelima neizbežna. Pomaže u zgušnjavanju jela i u poboljšavanju samog ukusa, a tema je čestih razgovora jer, iako naizgled jednostavna, može biti osetljiva i umesto da jelo poboljša, uz njeno pogrešno dodavanje jelu se postigne kontra efekt zbog nastalih grudvica.

Kad krenete da pretražujete po rečnicima engleskog jezika, nećete tako lako naći izraz zaprška. Naći ćete je u nemačkim, naročito austrijskim receptima pod pojmovima „Mehlschwitze“, odnosno „Einbrenn“ (ajnpren čorba).

Pa, kako se zaprška pravi i koji je tajni sastojak koji spječava nastanak grudvica?

@ballatorebites

Lesson 1: how to make a roux!!! Next time you need to thicken a sauce, use this video to help you make a roux! Hopefully you guys enjoy this new series and are able to learn a few new things!!;)✨ #fyp#foryou#culinaryschool#culinaryarts#food#foodie#roux#culinaryclass#kitchen#lessonsinthekitchen#culinarystudent#butter#flour#thickeningpower#ballatorebites#cookinglessons#kitchenskills

♬ original sound – Colleen 🎀👩🏼‍🍳⚡️🍽💖

Kako smo već pre rekli, zaprška pomaže u zgušnjavanju jela, pa se tako za pripremu zaprške koristi brašno.

Priprema:

Korisnica društvene mreže TikTok savetuje da se na maslacu otopljenom na tiganju dodaje umak u brašno, a ne brašno u umak, kako je to inače običaj prilikom pripreme zaprške, a dok sipate umak morate mešati što brže kako biste izbegli neželjene grudvice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.