U trendu

Kako svaki put skuvati savršeno rastresit pirinač: 99% ljudi greši samo u jednoj sitnici

Uvek je korisno znati određene kulinarske trikove koji će nam pomoći u kuvanju, a jedan takav trik je vezan za pripremu pirinča.

Ovoga puta otkrivamo šta je neophodno da uradite kako bi pirinač uvek bio savršeno skuvan.

Ovu tajnu“ došapnuo“ je majstor koji priprema vrhunski pirinač za suši. Od tako pripremljenog pirinča nema ukusnijeg. To je to.

Napomena 1:

Za različite vrste pirinča različito je vreme kuvanja (integralni se, npr. kuva duže), ali svako od vas sigurno zna da proceni kada je pirinač kuvan, na dva načina: kada ispari sva voda iz polu-poklopljene šerpe ili kada se prosto proba pirinač pred kraj kuvanja. Mi smo dali primer najčešćeg odnosa vode i pirinča kada je reč o kuvanju belog pirinča okruglog zrna (3 merice pirinča na 3 1/3 merice vode), za koje je okvirno vreme kuvanja 15 – 18 minuta.

Ipak, ono što pravi razliku nije kuvanje, već ono što dolazi pre kuvanja. Ona „sitnica“ koja ima veze s – načinom na koji perete pirinač.

Napomena 2:

Ovako pripremljeni pirinač može da se konzumira sam, kao dodatak jelima, kao osnova za suši, a može da stoji u frižideru najmanje 7 dana, a da me izgubi ukus. Takođe, šećer nije obavezno dodavati, to je stvar ukusa, ali je gotovo obavezan ako se pirinač sprema baš za suši.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar