U trendu

Kažu da je ovo najbolji pire krompir na svetu: Evo recepta

Ako se pitate da li je moguće napraviti kulinarsko remek-delo od samo tri ili četiri sastojka, od kojih je jedan krompir, prema Michelinovom vodiču, odgovor je da, a u tome je uspio pokojni chef Jöel Robuchon.

Purée de pomme Jöela Robuchona poznat je kao najpoznatiji recept za pire krompir na svetu.

Koliko maslaca?

Kremasti pire krompir Jöela Robuchona sadrži impresivnu količinu maslaca. Odnos krompira i maslaca u restoranskoj verziji ovog recepta je dva naprema jedan. Da, dobro ste čuli – na pola kilograma krompira dodaje se 250 grama maslaca. Mešavina ova dva divna sastojka toliko je ukusna da vam neće trebati nikakav umak.

Korišćenje ove količine maslaca nije obavezno, ali nemojte očekivati da ćete dobiti jelo restoranskog kvaliteta i tako bogat i kremast ukus bez dodavanja velike količine maslaca.

Skuvajte, oljuštite, pasirajte i promešajte

Recept za pire Jöela Robuchona zahteva kuvanje krompira s ljuskom. Krompir oljuštite tek kada je kuvan, ali budite oprezni i pustite ga da se malo ohladi pre ljuštenja. Krompir zatim zgnječite ili ubacite u presu za krompir. Maslac umešajte postepeno, dodajte vruće mleko, dobro izmešajte žicom i na kraju posolite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.