U trendu

Konobarske tajne: Evo zašto ne biste trebali da u restoranu naručujete pomfrit!

Konobari se služe različitim “forama” kako bi njihovi gosti bili zadovoljni i ostavili im dovoljan bakšiš. Međutim, nije sve tako kao što izgleda i često se iza toga kriju zanimljive tajne.

Konobarica, po imenu Erika Teresa, koja je u ugostiteljskom poslu već 20 godina, otkrila je nekoliko tajni i laži kojima se njene kolege služe kako bi gosti bili zadovoljni.

“Kao barmen i neko ko radi već 20 godina u restoranima, otkriću vam nekoliko okrutnih tajni”, započela je Teresa svoju priču.

Pa tako, jedna od prvih laži kojim se konobari koriste tiče se podešavanja temperature u prostoriji. Obično kada neko od gostiju pita da se smanji ili pojača temperatura u kafiću ili restoranu, konobari imaju običaj da kažu kako će sve biti regulisano, ali opet to ne urade.

Takođe, ako vam konobar u kasnim satima prilikom naručivanja kafe kaže da aparat ne radi, znajte da to nije istina. Obično je opran te ne želi da ga ponovo uprlja…

“Ukoliko naručite pomfrit, znajte da je skoro svaki zaposleni u kuhinji uzeo najmanje po jedan komad”, objasnila je ona.

Na njenom radnom mestu ako neka ženska osoba naruči hranu bez glutena, obično za nju važi da je previše umišljena. Ispod njene ispovesti, usledili su uglavnom komentari ljudi iz iste branše, a većina se složila da je konobarica apsolutno u pravu, dok je Teresa tvrdila da ona te stvari nikada ne radi, već govori na osnovu viđenog.

“Ja sam šef kuhinje i potvrđujem da je sve što si rekla tačno, naročito što se tiče pomfrita”, napisao je jedan komentator.

Međutim, bilo je i onih koji su tvrdili suprotno: “Radeći kao barmen 10 godina, nikada nisam nešto slično uradio, niti dirao hranu koja je namenjena gostima”, poručio je jedan od komentatora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.