U trendu

Kulinarski trik koji je oduševio mnoge: Oljuštite koru krompira i napravite pire – u samo jednom potezu

Pire krompir je jedan od najboljih priloga koje možete dodati svom obroku, ali njegova priprema često oduzima mnogo vremena. Naime, možete dugo vremena pripremati krompir tako što ćete ga seckati i guliti pre nego što pređete na fazu kuvanja i gnječenja. Međutim, jedna žena veruje da postoji mnogo bolji način da se to uradi, prenosi Mirror.

Azur MacKanel, koja objavljuje na mreži kao @livecomposed, pronašla je trik da oljuštite i izgnječite krompir u jednom potezu, štedeći vam dragoceno vreme kuvanja, a sve što vam treba je rešetka za hlađenje.

U videu, koji je dobio više od 22.000 lajkova, ekspertkinja za kuvanje kuva krompir koji je prepolovila sa korom. Kada su bili gotovi, izvadila ih je i počela da ih gura kroz rešetku na rešetki za hlađenje. Kora krompira je ostala na rešetki, dok je kuvani krompir izašao u posudu ispod.

@livecomposed

Potato peeling hack just in time for Thanksgiving! #cookinghack #cookinghacks #potatopeeling #potatohack #potatoes

♬ My Love Mine All Mine – Mitski

„Možemo li svi da se složimo da moramo prestati da ljuštimo krompire? Samo ih skuvajte s kožom i gurnite kroz rešetku stalka za hlađenje. Samo dodajte maslac ili margarin i još malo izgnječite kako bi jelo bilo kompletno“, rekla je.

Ali ako volite ljuske kroFmpira, ne morate ih baciti. Korisnica TikTok-a predložila je da se „kora“ stavi u fritezu na vrući vazduh kako bi se napravila hrskava grickalica.

Njeni pratioci su ostali zapanjeni trikom koji je uštedeo vreme dok su je u komentarima hvalili što ga je podelila. Jedan korisnik je napisao: „Sviđa mi se ova ideja!!! Hvala za deljenje!! Jedva čekam da isprobam ovo!“ Drugi je dodao: „Ooo dobra ideja“, dok je treći komentarisao: „Jutros sam to uradio – tako je dobro funkcionisalo! Hvala.“ Još jedna korisnica je komentarisala: „Hvala na ovom triku! Promenio mi je život!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.