U trendu

Malo ko zna da rerna može da peče i ovako, pečenje nikad ukusnije

Retko koja domaćica zna za ovu caku, ali kada je isprobate shvatićete da hrana ima ukus kao da je pripremljena u restoranu, a ne u kućnoj kuhinji! A vrlo je jednostavno!

Kada pečemo u rerni, uglavnom hranu namirnice stavljamo na rešetku i ostavljamo ih da se peku. Međutim, profesionalni kuvari savetuju jednu caku koja, prema njima, garantuje vrhunski ukus kao iz profesionalnih restorana.

A sve što za to treba da uradite jeste da izvadite rešetku i da hranu pripremate na samom dnu rerne. Profesionalni kuvari kažu da se tako najbolje sprema pica, hleb ili celo pile ili ćurka, budući da spremanje na takav način zbog tople donje površine rerne koja je u kontaktu sa hranom daje sjajan ukus, prenosi Espreso.

Njihov savet jeste da uklonite rešetke i postavite papir za pečenje, a onda rernu zagrejete na 250 stepeni, ali obavezno proverite da li je dno rerne dovoljno jako da izdrži težinu hrane koju pripremate. Pored toga, pojedine rerne imaju otvore na dnu koji mogu da izazovu problem ako se blokira ili zatvori. Ovaj dizajn je čest kod gasnih pećnica, pa ukoliko niste sigurni, pre nego što se bacite na kuvanje, bolje je da sve proverite sa proizvođačem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (6)