Mnogi ovo rade kada kupe sladoled u kutiji, a nisu ni svesni kakvu grešku prave

Ako ne planirate da pojedete sladoled odmah pošto ste ga doneli iz prodavnice, onda morate da uradite jednu stvar

Nije svejedno gde ostavljate kutiju novog sladoleda. Iako mnogi žele da im sladoled bude pri ruci, najbolje ga je staviti što je dublje moguće u zamrzivač. Na taj način smanjujete mogućnost da će se on lagano topiti svaki put kad otvorite zamrzivač.

Sladoled bi trebao da ima vrlo kremastu teksturu. Međutim, ako kutiju vadite iz zamrzivača i opet je stavljate unutra, ona će se promeniti. Štaviše, sladoled će nakon nekog vremena biti pun ledenih iglica.

Svaki put kad se poveća temperatura sladoleda, ledeni kristali u njemu se rastope. I to nije ništa čudno, niti loše ako planirate odmah da pojedete svu količinu sladoleda.
Ali ako ponovo zaledite taj delomično rastopljeni sladoled, kristali će se ponovo formirati, samo ovog puta biće još veći i hrskaviji te će tako smanjiti kremastost ledene poslastice i vaš užitak.

Planirate li da jedete sladoled u etapama, nakon kupovine ili kada ga sami napravite najbolje bi bilo da ga podeliti na manje porcije i ostavite na duboko zamrzavanje. Pripazite da svaka kutija ima čvrst poklopac kako sladoled ne bi „pokupio“ miris zamrznutog mesa i povrća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.