U trendu

Najbolji doručak na svetu: Ovakve prženice poželećete svakog dana na tanjiru

Uz ovih 6 saveta napravićete perfektne i ukusne prženice…

Pohovan hleb je odličan izbor za doručak ili večeru i odlično se slaže s raznim namazima.

Ovo su saveti za pripremu najukusnijih prženica.

1. Ne preterujte sa mlekom

Nemojte preterivati u dodavanju mleka jajima. Tako se jaja neće dobro ispržiti, pa ćete dobiti gnjecave prženice. Najbolje prženice su one koje imaju suvu površinu i hrskave krajeve.

2. Dobro promešajte jaja i mleko

Sigurno ne želite da se na prženicama jasno vide delovi belanaca. Zbog toga dobro promešajte jaja, stavite malo mleka i začine.

3. Odaberite pravi hleb

Ako su vam kriške hleba previše tanke mogu da se raspadnu u toku utapanja u mešavinu jaja i mleka. Ukoliko su predebele, sredina kriški neće upiti smesu od jaja. Zato je dobro da vam kriška hleba bude debljine do 2 centimetra.

4. Umočite hleb dovoljno u mešavinu jaja i mleka

Nemojte samo na brzinu umočiti hleb pre prženja. Potrebno je da dobro upije jaja kako bi prženica bila mekana i sočna iznutra.

5. Dobro podesite temperaturu prženja

Ako je temperatura prejaka, prženice će biti hrskave spolja, a unutra se neće dovoljno ispržiti. A ako pržite na niskoj temperaturi, hleb će se isušiti i nećete dobiti sočne prženice.

6. Dobro zagrejte ulje

Kada spustite prženicu u ulje koje nije dovoljno vrelo, smesa s jajima će se razliti i dobićete prženice ne baš lepog oblika. Kada je temperatura odgovarajuća, jaja će odmah požeti da se prže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.