U trendu

Najbolji trik za podgrevanje POMFRITA, neće čak biti ni gnjecav

Određena brza hrana poput pice ili pljeskavice može se jesti i dan kasnije, bez obzira na to da li je prethodno podgrejana ili ne. S druge strane, pomfrit većina nas jede isključivo ukoliko je vruć, jer čim se malo ohladi, menja svoj ukus i teksturu i postaje nejestiv. Na svu sreću, kuvarica Magda Ganea je podelila trik za spašavanje prženih krompirića, uz pomoć kog se oni neće ‘raskvasiti’ i zadržaće svoj originalni ukus.

Prilikom podgrevanja pomfrit ne postaje hrskav i ukusan, već ‘gnjecav’. To se, kaže profesionalna kuvarica, događa jer je krompir pun vlage koja iz njega izlazi kad se ponovo greje, posebno ukoliko se greje u mikrotalasnoj rerni gde se para i voda dodatno ‘zarobe’.

Kuvarica zato savetuje da ostatke prženih krompirića što pre ohladite, poklopite labavim poklopcem (jer potpuno poklapanje može prouzrokovati razvoj bakterija) i stavite u frižider.

“Kada dođe vreme za podgrevanje, osušite ih kuhinjskom krpom, papirnim ubrusom ili upotrebite so kako biste izvukli višak vlage, kako bi bili suvi pre nego što počnete da ih grejete“,rekla je.

„Najbolje je da ih podgrevate u fritezi ili na veoma vrućem tiganju s malo ulja. Važno je da vodite računa da ih u tiganju redovno mešate, kako ne bi zagoreli“, dodala je Magda za Mirror.

Ona napominje još i da za podgrevanje pomfrita svakako izbegavate mikrotalasnu, jer će u njoj krompir zadržati svu vlagu, koje je cilj rešiti se.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar