Ne bacajte gorke krastavce: Uz ovaj trik uklonićete svu gorčinu za samo 1 minut (video)

Stručnjaci kažu da krastavci u sebi sadrže sastojak koji može da stvori gorak ukus na krajevima ovog povrća

Verovatno ste navikli da gorak krastavac bacite, jer ako ga stavite u salatu, sigurno će joj pokvariti ukus. Međutim, postoji način da vam se to više ne dešava.

Naime, jedna žena je podelila na društvenim mrežama video u kojem je objasnila kako uspe da izvuče gorčinu iz krastavca. Ona je rekla da je za taj jednostavan način čula od svoje rođake i da uvek uspe.

„Ako ste ikada imali krastavac koji je gorak, znate da on jednostavno nema svež i lep ukus“, rekla je žena u svom videu.

Zatim je pokazala kako se krastavcu izvlači gorčina, a njen trik je vrlo jednostavan. Prvo, odsecite jedan kraj krastavca, samo vrh, pa njime trljate drugi deo krastavca, sve dok vam se ne stvori pena. Ona je u videu pokazala kako se to radi.

Posle nekoliko sekundi primetićete da se oko ivice isečenog krastavca stvara bela tečnost, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz njega. Posle toga samo sklonite tu belu tečnost i operite krastavac.

Stručnjaci kažu da krastavci u sebi sadrže sastojak koji može da stvori gorak ukus na krajevima ovog povrća. Ovaj sastojak nalazi se i u tikvicama, dunjama i bundevi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.