U trendu

Ne dozvolite da vas prevare, naučite da PREPOZNATE SVEŽU RIBU

Vreme je posta i slava i najgore što se može desiti da se otrujete ribom.  Zato dobro obratite pažnju na sve pokazatelje svežine ribe, a posebno na jedan koji je nepogrešiv.

Naime, riba spada u namirnice koje vam, u slučaju da je pojedete pokvarenu, može ekstremno zagorčati život, ali srećom, prilikom kupovine, postoje znaci koji mogu ukazati na to da li je sveža ili ne.

Prvi korak pri kupovini ribe je da ispitate njenu površinu. Tražite proizvod svetle boje, sa krljušti koja se presijava. Što se površina manje sjaji, to je znak da je manje sveža. Pokvarenu ribu možete prepoznati i po sluzi na koži. Ova pojava je izuzetno bitna kod prepoznavanja sveže ribe.

U pomoć vam može priskočiti i čulo mirisa.

“Sam miris vam može mnogo pomoći. Ako riba odiše aromom bilja, kao da možete da osetite vodu iz koje je došla, reč je o svežoj ribi. Ako ima neutralan miris i to je dobro, ali ako miriše kiselkasto ili ono, kada kažemo, riblji smrad, znači da verovatno stoji neko vreme i bolje bežite od tog mesa,” objašnjava stručnjak koji već decenijama radi na uzgoju ribe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)