U trendu

Ne podnosite miris kupusa koji se tokom kuvanja širi kućom? Ovo je spas za vas!

Zimi se jede izuzetno ukusna i „teška“ hrana, a kupus je zasigurno mnogima omiljen i to u raznim varijantama, bez obzira na to da li više volite svež ili kiseli, verujemo da često uživate u jelima od ovog povrća.

Međutim, ono što često ume da bude problematično, prilikom pripreme jela od kupusa, jeste miris koji se širi za vreme kuvanja, a koji, svi znamo, nije baš najprijatniji. Dakle, koje god jelo da odlučite da spremate i, bez obzira na to da li će ono biti od slatkog ili kiselog kupusa, pobrinite se da se cela kuća ne oseća na njega, a i da vam odeća ne upije miris koji će vam posle jako smetati.

To možete da uradite uz pomoć jednog vrlo jednostavnog trika koji, ne samo da će vam pomoći da se otarasite neprijatnog mirisa kupusa, već će se pobrinuti i da jelo bude ukusnije.

Šta je potrebno da uradite?

Stvar je u suštini prilično jednostavna, a do ovog rešenja su, naravno, došle domaćice koje su, tokom godina pripremanja raznih jela, shvatile na koji način mogu da poboljšaju njihov ukus, kao i kako da, kao u ovom slučaju, zaustave neprijatne mirise koji se, prilikom pripreme određenih jela, neminovno stvaraju.

Sve što vam je potrebno jeste čaša mleka koju ćete sipati u šerpu u kojoj pripremate kupus. A kada je reč o količini, pola čaše mleka će biti sasvim dovoljno za pola kilograma kupusa. I, naravno, jelo obavezno poklopite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar