U trendu

Nikad više nećete seckati beli luk na stari način! Ovaj trik je neverovatan!

Francuski jutjuber po imenu Karl izazvao je žestoku raspravu na TikToku nakon što je demonstrirao drugačiji način seckanja belog luka. Njegov video snimak na toj društvenoj mreži sakupio je za veoma kratko vreme više od 5 miliona pregleda. U raspravu su se uključili i profesionalni kuvari koji su isprobali njegov način seckanja belog luka, tog nezamenljivog začina u skoro svako jelu.

Naime, za seckanje belog luka većina koristi oštricu noža kako bi dobili što sitnije komadiće koji prilikom sečenja puštaju sok. Profesionalni kuvari, međutim, često čen belog luka prvo dobro zgnječe drškom noža da bi ispustio tečnost, a tek potom ga iseckaju. Karl je punudio potpuno drugačiju varijantu.

Kako se vidi na snimku on umesto oštrice za sečenje luka koristi drugu, tupu stranu noža. Video je podigao buru na internetu i usledilo je masovno isprobavanje tehhnike.

@carl.is.cooking

Je coupe toujours l’ail 🧄 comme ça, toi? #foodhack #foodie #foodtiktok #foodlover #viralfood #hack #lifehacks #garlichack

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

“Bio sam uveren da ovaj trik neće uspeti. Toliko sam bio siguran da sam bio spreman da napišem esej zašto beli luk ne može da se secka tupom stranom noža. Iako sam bio uveren da nema šanse, rešio sam da isprobam. U redu, dakle, umesto oštrice koristio sam tupu stranu i deluje prilično nestvarno, ali ovaj trik funkcioniše. Zašto nisam znao za ovo ranije? Nikada više neću seckati beli luk na stari način”, napisao je jedan pratilac, inače profesionalni kuvar.

“To nije seckanje već drobljenje”, napisao je drugi.

“Previše je opasno, posebno ako imate oštar nož jer lako možete da se posečete kada je oštrica nagore”,  upozorio je treći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar