U trendu

Ostaćete u čudu koliko je jednostavo: Očistite ananas bez noža (video)

Ananas je mnogima omiljeno tropsko voće u kojem može da se uživa tokom cele zime, a njegov specifičan ukus savršen je i za mnoge poslastice i koktele. Ipak, ono što mnogi ne vole kod ananasa jeste komplikovano ljuštenje, koje često podrazumeva da bacite gotovo polovinu sočne voćke.

Ljuštenje ananasa zna da bude komplikovan posao koji podrazumeva mnogo nereda i bacanja dela voćke, ali uz ovaj trik to će postati prošlost.

Na internetu se pojavio maestralan trik kako da uživate u ananasu i pojedete baš sve, a da pritom uopšte ne koristite nož i ne bacite ni mrvicu njegovog „mesa“.

Pre svega, umesto da odsečete vrh, a sa njim i deo ploda, jednostavno ga vrtite kao kada odvrćete flašu. Peteljka će vam ostati u ruci. Zatim, umesto da nožem skidate ljusku, udarite ananasom nekoliko puta o sto ili kuhinjsku radnu ploču, a zatim ga oborite, pritisnite rukama i valjajte kao kada valjate testo, samo koristite jači pritisak.

Sada vam još ostaje da počnete da vadite plod čupajući „repiće“ na njegovoj kori. Ostaćete u čudu koliko je jednostavno, a deluje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar