Ove namirnice NIKAKO ne stavljajte u mikrotalasnu, opasno je!

Mikrotalasna je sjajna stvar, ali neke namirnice nipošto ne smete da grejete u njoj

Ubacivanjem nekih od ovih namirnica u mikrotalasnu rizikujemo nastanak bakterija i klica koje uzrokuju trovanje. Zato izbegavajte da ih zagrevate u ovoj pećnici.

Krompir

Ako kuvani krompir stoji neko vreme na sobnoj temperaturi, lako se mogu razviti bakterije klostridium botulinum. One se u mikrotalasnoj ne mogu uništit, kao što je slučaj kada zagrevano na rigli ili rerni. Ukoliko se ove bakterije ne unište mogu da dovedu do trovanja.

Sirova piletina

Piletinu može isključivo da se konzumira dobro termički obrađena kako bi sve potencijalne bakterije bile uništene. U mikrovalnoj ovo meso može samo da se zagreje a nikao da se ispeče.

Pržena jela

Masni pomfrit ili pečeno povrće takođe ne smeju u ovu pećnicu. Kada se ulje zagreva, nastaju gasovi koji mogu da budu štetni po zdravlje.

Pirinač

Pirinač biste nakon jela uvek trebali da stavite u frižider, jer se izuzetno lako kvari i razvija bakterije. Samo držanje na sobnoj temperarturi je rizično, a posebno ukoliko se zagreva u mikrotalasnoj.

1 komentar
  1. bambi

    Ja sam jedom ubacio u mikrotalasnu smrdljivu bubu. Zamislite, posle dva minuta, nije joj bilo skoro nista. Malo je tog dana imala temperaturicu i povracanje sa propratnom dijareom ali generalno bila u top stanju. Inace, ninteresantna je stvar, da sam primetio da svi kazu u mikrotalasnu ali ne kazu sta. Ako bi kompoetirali uredjaj sa recenickom konstrukcijom mikrotalasna pecnica, identifikovali bi se sa pokatolicenim srbima, tj. sa hrvatima ili kako oni sebe sada projevropski nazivaju kroatima.

Napišite komentar