U trendu

Ovih 5 grešaka pravimo kad pohujemo šnicle

Jeftini komadi mesa idealni su za pohovanje, ali pri tome treba znati da će dobar ukus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali…

Savršene pohovane šnicle imaju hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost. Da biste postigli takav ukus, pokušajte da izbegnete sledeće greške.

Meso izvadite iz frižidera pola sata pre pohovanja pa ga obavezno prosušite papirnatim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečićete odvajanje pohva od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.

1. Pohujemo meso različite debljine i veličine

Veći komadi mesa trebaju više vremena za termičku obradu od onih manjih. Upravo zato trebali biste da izbegavate simultano pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istoj tiganju kao i vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati krvav. Umesto toga bilo bi najbolje meso iseći na istu debljinu.

2. Zaboravljamo na tučak za meso

Jeftini komadi mesa idealni su za pohovanje, ali zato treba znati da će dobar ukus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali. Bez obzira na to koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite tučkom za meso ili se možete poslužiti nekim drugim predmetom. Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.

3. Pohujemo meso koje smo upravo izvadili iz frižidera

Ako hladan i mokar komad mesa stavimo u zagrejan tiganj, izazvaćemo prskanje ulja na sve strane ali i umanjiti mogućnost za pečenje hrskavog mesa. Meso bismo trebali da izvadimo iz  frižidera pola sata pre pohovanja. Potrebno je i osušiti ga popirnatim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečitćete odvajanje poha  od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.

4. Štedimo na hlebnim mrvicama

Da bi šnicla imala ukusan i hrskav omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za pohovanje nekoliko puta. Budite detaljni i prekrijte jajima, brašnom i hlebnim mrvicama svaki deo površine šnicle. Nemojte se ustručavati i utisnite mrvice što jače u površinu mesa.

5. Zaboravljamo na začine

Utrljate li nešto soli u meso pre pohovanja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen. Posolite jaja i brašno, a u hlebne mrvice možete dodati i nešto sitno iseckanog začinskog bilja i tako šniclama dati dodatnu dozu ukusa.

Savet plus:

Ne zaboravite pečeno meso da stavie na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.