Ovih 8 namirnica NI SLUČAJNO ne stavljajte u frižider

Da li i vi pravite ove greške?
Predstavljamo vam listu osam namirnica koje profesionalni kuvari nikada ne stavljaju u frižider! Pravite li vi tu grešku?

1. Kečap

„Ako je kečap bio u frižideru, ja uvek probam da li se promenio ukus. On ima svoje prirodne kiseline zbog kojih bez problema može da stoji u kuhinjskom elementu. Ako ga ne koristite često, najbolja opcija jeste da ga stavite u frižider, ali morate da znate da će se ukus promeniti“, otkriva kuvar Majkl Šulson.

2. Mocarela

„Ona će u frižideru postati veoma tvrda i izgubiće svoju predivnu strukturu i ukus“, tvrdi glavna kuvarica u jednom poznatom restoranu Melisa O’Donel.

3. Jaja

„Moja majka nikad u frižider nije stavljala jaja, a ja sam primetila da ona imaju čudan, ustajali ukus. Kod kuće ih držim na policama ali maksimalno nedelju dana nakon kupovine“, smatra Majkl Beltran, kuvar i vlasnik restorana.

4. Koštunjavo voće

„Sezona koštunjavog voća poput breskvi, šljiva, nektarina i marelica traje jako kratko, kada se beru i šalju u prodavnice. Najbolje ih je jesti kad su sveže, a ako se stave u frižider, postaće mekane. Možete ih čuvati u frižideru ako od njih planirate da napravite kolač ili kompot. Možete ih staviti u ​​zamrziva​č samo u komadima, kao deo deserta, nikako celu voćku“, savetuje kuvar i voditelj Džet Tila.

5. Majonez

„To se odnosi samo na one kupljene, a ne na domaći proizvod. Kiseline u majonezu usporavaju razvoj bakterija pa hlađenje nije potrebno. Majonez je mnogo bogatijeg ukusa ako se skladišti na sobnoj temperaturi“, smatra Rasti Bovers, vlasnik restorana.

6. Paradajz

„Njiega nikada ne stavljate u frižider. Na sobnoj temperaturi će sazrevati tokom čega će se svi sokovi pomešati i ravnomerno rasporediti. Ako ga čuvate u frižideru, ukus neće biti ni približno savršen a sam paradajz će postati tvrd“, savetuje kuvar Džejson Bergeron.

7. Puter

„Ima li išta na ovom sv​ietu napornije od razmazivanja tvrdog putera po hlebu?! Ako ga čuvate na sobnoj temperaturi, uvek vam je pri ruci i spreman za korišćenje“, kaže Biran Landri, kuvar i vlasnik restorana.

8. Čokolada

„Mnogo je onih koji čokoladu drže u frižideru jer veruju da će tako duže trajati. Ali događa se upravo suprotno – uništava se tekstura, aroma i ukus ove savršene poslastice“, zaključuje kuvar Dijego Oka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.