U trendu

Ovo je trik da vaše kokice budu savršeno hrskave i ukusne svaki put: Tajne eksperata!

Trik da vaše kokice budu savršeno hrskave? Ovo su tajne stručnjaka – kako izbeći uobičajene greške!

1. Umerenost s uljem: Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su previše masne i mekane umesto da budu hrskave. Pazite da ne preterate s količinom ulja.

2. Kvalitet zrna: Nikada ne zanemarujte kvalitet zrna. Stare, ustajale kokice nikada neće imati onaj savršen ukus hrskavosti. Obratite pažnju na svežinu zrna kako biste osigurali najbolji ukus.

3. Pravilna upotreba soli: Ne želite da vaše kokice budu preslane ili da se so ne lepi ravnomerno na njih. Zato je važno fino samleti so kako bi se ravnomerno rasporedila na kokicama.

4. Nadgledajte proces kuvanja: Kokice brzo mogu izgoreti ako ih ostavite bez nadzora. Koristite lonac sa staklenim poklopcem kako biste mogli da pratite kako se kokice peku.

5. Umereno sa dodacima: Pazite da ne preterate s dodacima poput soli ili putera. Previše ovih sastojaka može uništiti prirodni ukus kokica.

6. Ne oslanjajte se samo na tajmere: Tajmeri na mikrotalasnoj pećnici nisu uvek tačni. Umesto toga, pratite vreme kuvanja i osluškujte kada kokice prestanu pucketati.

7. Ne ostavljajte ih da stoje predugo: Kokice su najukusnije kada su sveže skuhane. Ne ostavljajte ih predugo nakon kuvanja jer mogu postati previše suve ili izgubiti hrskavost.

8. Redovno protresite lonac: Redovno protresanje lonca tokom kuvanja osigurava da se kokice ravnomerno skuvaju i sprečava njihovo izgaranje.

9. Dodajte preliv nakon kuvanja: Previše vruće kokice mogu brzo upiti preliv, pa je najbolje dodati ga nakon što se kokice ohlade. To će osigurati da se preliv ravnomerno rasporedi i da kokice zadrže hrskavost.

Da li se i vi koristite pokoji trik od ovih koji smo naveli kada spremate kokice?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.