U trendu

Ovu grešku pravite pa vam pica ne ispadne kako treba

Kada pripremate picu, možda je prvo najvažnije odabrati šta ćete na nju staviti

Nema ništa lakše nego naručiti picu, kad želite da na brzinu utolite glad ili uživate sa društvom natenane. Ipak, nam se čini da bi mogli sami da se poigramo kombinacijama dodataka i da uživamo u ukusnom domaćem specijalitetu.

Iako priprema pice ne mora da bude težak i zahtevan zadatak, postoji nekoliko grešaka koje ljudi stalno ponavljaju kada prave ovaj italijanski specijalitet. Na sreću, lako je tu grešku izbeći ako znate na šta treba da pripazite, pa se opustite.

Ne zaboravite da termički obradite namirnice ako je potrebno

Kada pripremate picu, možda je prvo najvažnije odabrati šta ćete na nju staviti. Iako su samo umak i sir opcija, postoje namirnice poput mesa, povrća, pa čak i voća koje možete dodati svojoj pici.

I pre nego krenete da ređate sastojke, znajte da ne bi trebalo preterivati sa sirom, posebno ako se radi o mocareli. U njoj ima puno tečnosti, pa bi i pica mogla da bude malo gnjecava. Ako želite hrskavu picu, pazite koliko sira stavljate. Neke namirnice je najbolje malo prokuvati prije stavljanja na testo kako bi se ravnomerno ispekle. To se odnosi na meso, ali i povrće, a možete to uraditi i s lukom i pečurkama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.